مرکز علمی-کاربردی شرکت تعاونی پیشتازان آیین زندگی- کاردانی
رشته کاردانی حرفه ای مددکاری خانواده

حذف تصاویر و رنگ‌ها

AWT IMAGE

  معرفی رشته مددکاری خانواده

  

  تعریف:

  مددکاری حرفه ای است مبتنی بر دانش ها و مهارت ها که بر توانایی ها و استعداد افراد و گروه ها و اجتماعات تکیه می نماید بنابراین دانش از یک سو و مهارت از سوی دیگر در تعمیم این حرفه نقش دارد. تا از این طریق بتوان به افراد، گروه ها و اجتماعات کمک و یاری حرفه ای نمود. از آنجا که یکی از نهادهای اجتماعی مهم هر جامعه ای خانواده می باشد بنابراین رشته مددکاری خانواده نقش مهمی را در حل مشکلات خانواده و به دنبال آن حل مشکلات جامعه ایفا می نماید.

 

  ضرورت و اهمیت:

  در جامعه شهری، صنعتی و بویژه کلان شهرها که نقش خانواده در کنار سایر نهادهای اجتماعی از اهمیت بسزایی برخوردار است مددکاری خانواده می تواند در تعلیم و تربیت، بهداشت و درمان، کار و کار آفرینی و سایر مواردی که در یک خانواده مشهود است تأثیر گذار باشد. در موارد زیادی مشکلات مربوط به روابط اجتماعی افراد درون خانواده ریشه دارند، و این بخش مهم ترین زمینه ای است که مددکاری اجتماعی تحت عنوان مددکاری خانواده به آن می پردازد.

  

  هدف:

  هدف از اجرای این رشته استفاده بهینه از شیوه های مددکاری اجتماعی به خانواده ها است تا توان آنها را در حل مسائل مختلف خانواده بالا ببرد . یعنی این که در این نوع مددکاری، رفتار افراد در ارتباط با مسائل و مشکلات آنها مورد مطالعه قرار گرفته و این افراد می آموزند که چگونه با یکدیگر مسائل خود را حل کنند.

  

  قابلیت‌ها و توانمندی‌های حرفه‌ای فارغ‌التحصیلان:

  1. توانایی ایجاد رابطه با اعضای خانواده

  2. توانایی ارزشیابی شخصیت هریک از اعضای خانواده با توجه به طرز برخورد، شیوه نشست و برخاست و نظایر آنها

  3. توانایی تشخیص مشکل و مسائل خانواده

  4. توانایی به وجود آوردن شرایط مقابله با مشکلات در اعضای خانواده با استفاده از نظرات خود اعضا و تجربیات خود

  5. توانایی ارائه راه کار برای حل مشکلات خانواده

  

  مشاغل قابل احراز:

  · مددکار خانواده

  · مددکار آسیب های خانواده

    

  مکان های هدف:

  وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی

  سازمان بهزیستی

  نهادهای بهداشت و درمان در دانشگاه ها

  مراکز تعلیم و تربیت از مهد کودک تا دانشگاه

  نهادهای عمومی خیریه ای

  شوراهای محله شهرداری ها

  

  نیازهای جامعه:

  در جوامع کنونی می بینیم خانواده ها در انطباق خود با قوانین با مشکل مواجه هستند. خانواده هایی که از سا ختار و سازمان مطلوب بر خوردار نیستند تا حد زیادی فرا موش می کنند که هر نسلی دارای حد و مرز خاص خود است به عبارت دیگر شاید بزرگتر ین بحران خانوا ده ها انتقال بچه ها از طفولیت به بلو غ می باشد یعنی تضادی که بین دو نسل با توجه به ارزش های آنها بوجود می آید حد و حدودی است که از شکاف و « فاصله نسلی » ناشی می شود در چنین حالاتی خانواده ها معمولاً با افراد خود به اشکال مختلف دچار مشکل می شوند. در این قسمت مددکار اجتماعی خانواده می تواند نقش اساسی و مهمی را در تفهیم و تفاهم اعضا ءخانواده نسبت به یکدیگر و درک جوانان و نوجوانان بوسیله والدین با توجه به شرا یط زمانی که جوانان در آن زند گی می کنند ایفا نمایند.

نشانی مطلب در وبگاه مرکز علمی-کاربردی شرکت تعاونی پیشتازان آیین زندگی:
http://cpaz.ir/find-1.246.148.fa.html
برگشت به اصل مطلب